Styckmördad var uteliggare

Han blev ihjälslagen

NYHETER

46-åringen som hittades styckmördad i plastsäckar i vattnet i Stockholm var uteliggare.

Han blev ihjälslagen genom kraftigt våld mot huvudet - och styckades sannolikt av någon med kunskaper i anatomi eller jakt.

DUMPAD PÅ ISEN En privatperson hittade paketet som innehöll delar av den styckmördade 46-åringen vid Slussen i centrala Stockholm. Senare hittades ytterligare ett paket med fler likdelar vid Danvikstullskanalen. .

Polisen har nu identifierat mannen vars kroppsdelar hittats vid Slussen och Danvikstullskanalen. Identifieringen gjordes med hjälp av tandkort sedan polisen fått ett tips om vem han var.

Offret är en hemlös 46-åring från Stockholm som länge haft en ansträngd ekonomi.

Stora skulder

Hans dotter och förra flickvän bor i Norge och han hade misskött underhållsinbetalningarna. Norska myndigheter vände sig förra året till kronofogden för att kräva mannen på 153 679 norska kronor.

Mannen levde på socialbidrag. För en tid sedan ville han få bidrag till en Norgeresa. Han uppgav att han mådde psykiskt dåligt.

I ett brev till en myndighet beskrev han sin önskan:

"Ville bara komma bort härifrån ett tag, få lite distans på tillvaron, samt att få vara tillsammans med min dotter. Vi träffas så sällan."

46-åringen fick avslag på sin ansökan om bidrag.

Det är i dag oklart varför 46-åringen plötsligt blev mördad. Han var inte dömd för några brott och hade av allt att döma inte några tillgångar.

Obduktionen visar skador på huvudet och att han sannolikt utsattes för kraftigt våld.

Benet saknas

Kroppen hittades i plastpåsar i vattnet. Ena benet saknas fortfarande. Mycket talar för att den som utförde styckningen har jägarerfarenheter eller kunskaper i anatomi eller slakt.

46-åringen var under de senaste åren folkbokförd på flera olika platser i Storstockholm. För ett år sedan förklarade han för en myndighet att han inte bodde på adressen där han var skriven:

- Jag har bara posten till den adressen. Jag bor på olika ställen. Just nu sover jag hos min före detta flickvän i Tullinge.

Polisen i Stockholm city ville i går endast bekräfta att 46-åringen är identifierad.

-I övrigt har vi inga kommentarer, säger förundersökningsledaren Ingalill Fransson.

Läs mer:

Richard Aschberg, Andreas Harne