Minst 69 döda i Irak

Döda kroppar hittades på stadion och i flod.

NYHETER

Ett 50-tal döda hittades i floden Tigris.

Ytterligare 19 lik hittades på onsdagen på en fotbollstadion i Irak.

Över 50 döda kroppar hittades i floden Tigris, söder om Bagdad. De tros vara shiamuslimer som blivit bortförda av sunnimuslimer.

Shiamuslimska ledare sade förra veckan att ett hundratal civila blivit bortförda från området kring al-Madain tidigare i veckan, men när irakiska trupper knackade dörr i området fann de inga fångar, uppger nyhetsbyrån AP.

– Mer än 50 kroppar har hämtats i Tigris och vi har namnen på de döda och namnen på dem som begått dessa brott, säger Iraks president Jalal Talabani.

–Det var terrorister som utförde dessa brott. Det är inte sant att det inte fanns några gisslan. Det fanns det. De blev dödade och slängda i Tigris, fortsatte han.

President Talabani talade inte närmare om var och när kropparna hade hittats men enligt Sky News är tillhör kropparna både män, kvinnor och barn.

Ytterligare 19 personer hittades döda vid en fotbollsarena 2 mil nordväst om Bagdad, uppger nyhetsbyrån AP.

Två taxiförare, Usama Rauf och Ousama Halim fann de döda männen efter att de hört skottlossning från arenan.

TT uppger att männen ska ha varit nationalgardister som tagits till fånga och därefter dödade. När de två vittnena kom fram såg de männen uppradade mot en vägg. Enligt AP räknades sedan till 19 döda.

- Vi har ingen vidare information om det inträffade men vi utreder, säger Löjtnant Kate VandenBossche, talesman för de amerikanska styrkorna.

Therese Holmberg

ARTIKELN HANDLAR OM