Hyr en tysk på nätet

”Stort urval för personliga och affärsmässiga behov”

NYHETER

Saknar du en tysk i ditt liv?

Hyr en på nätet.

På sajten rentagerman.de finns påstådda tyskar för uthyrning.

Sajten ”erbjuder er ett stort urval av tyskar för era personliga och affärsmässsiga behov. Föreställ er att ni tar med er tysk på partys eller på semester med familjen, eller bara på en shoppingrunda”, skriver en man som kallar sig Günther Jäger.

”Lätta att hantera”

Tyskarna uppges vara lätta att hantera. De ställer till bekymmer bara då de börjar längta hem. Med varje tysk följer därför ett nödpaket innehållande tysk musik, tyska dikter, tysk mat och en videokassett från hembygden.

Den som vill kan enkelt anmäla sig själv eller en tysk vän för uthyrning. Hundratals tyskar har anmält intresse för att hyra ut sig själva.

– Det är otroligt! De har skickat fullkomligt allvarliga anmälningar där de listat sina talanger, säger mannen bakom rentagerman.se, tyske Johannes Blank, till tidningen Sunday Independent.

Johannes Blank har också fått flera förfrågningar från företag och privatpersoner som varit intresserade av att hyra en tysk.

”Ett konstverk”

Johannes Blank är formgivare och konceptkonstnär från München. Han säger till den tyska tidningen Spiegel att han betraktar rentagerman.de som ett konstverk öppet för egna tolkningar av tyskarna och det tyska. Blank säger också att han kan tänka sig att ställa ut sina tyskar – allra helst live – om han skulle hitta en intresserad gallerist.

Karin Lindblom