Två män knivskurna i Avesta – en död

De boende i huset fick evakueras genom fönstren

NYHETER

Natten till lördagen fann polisen i Avesta en död man och en skadad nära polisstationen. Båda var i tjugoårsåldern och hade sannolikt blivit knivhuggna till döds.

Avestapoliser på uttryckning fann tidigt på lördagsmorgonen en svårt skadad man, bara några kvarter från polisstationen. Mannen hade troligen blivit knivhuggen och fördes till sjukhus där han opererades under morgonen. Hans tillstånd är nu allvarligt men stabilt.

När polisen fann brottsplatsen, ett kvarter bort, upptäckte de ytterligare en knivhuggen man som dock avlidit av sina skador.

För att inte förstöra tekniskt bevisning fick de boende i trevåningshuset evakueras genom fönstren. Polisen har under dagen knackat dörr i området och hållit ett 60-tal förhör med boende i området.

Ännu finns ingen misstänkt för mordet men båda männen är tidigare kända av polisen.

Under natten mot söndag kommer polisen att tillfälligt trappa ner sina spaningar för att sedan återuppta dem med full styrka i morgon söndag.

Polisen har också upprättat en tipstelefon där den som vet något kan ringa 0226- 36818. Numret är aktivt från 08:00 söndag morgon.

Therese Holmberg