Fingret i chili con carnen en bluff

Restauranggäst som gjorde fyndet hade själv lagt dit det

NYHETER

San José

Fingertoppen i chili con carnen hade inte hamnat där av misstag - kvinnan som gjorde "fyndet" hade själv lagt dit den. Nu har hon gripits, men fortfarande vet polisen inte vems fingret är.

Den bisarra historien lät först som en vandringssägen. En kvinna på en hamburgerrestaurang börjar plötsligt kräkas och det visar sig det ligger en bit finger i hennes mat, med nagel och allt. Polisen stänger ner hela restaurangen och kontrollerar alla anställda, men ingen saknar någon del av en hand.

Restaurangen, Wendy's i det här fallet, öppnar så småningom efter enormt dålig publicitet och kvinnan stämmer restaurangen.

Men i det här fallet kommer ingen svindlande miljondollarsumma att betalas ut.

Lade dit det själv

För när utredarna kommit fram till att fingret i fråga inte hade lagats i chilin pekade allt mer mot att kvinnan själv hade stoppat det extra köttet i grytan.

"Inga bevis tyder på att fingret kom från produktionen, transporten och/eller tillagningen av Wendy's chili", kommenterade polisen i ett uttalande.

Kvinnan greps i torsdags i spelstaden Las Vegas och sitter nu bakom galler, misstänkt för försök till grov stöld. Wendy's hävdar att företaget, den tredje största hamburgerkedjan i USA, förlorat över motsvarande 175 miljoner kronor på fingeraffären. Kvinnan misstänks också för bedrägeri gällande husbilar hem i ett annat fall.

Vems är fingret?

Men en del av mysteriet består - polisen vet inte vems fingret är.

Förra veckan hörde en kvinna av sig till polisen, och sade att hon kände igen fingret på tv-bilderna som sitt eget. Det skulle ha rivits av vid en leopardattack - kvinnan föder upp vilda djur. Men polisen har inte kunnat hitta någon koppling mellan kvinnorna.

Så jakten på fingrets ägare fortsätter. Wendy's har upprättat en särskild telefonlinje och lovar 100 000 dollar till den som kan ge information om vem som förlorat fingertoppen.

Bedragarkvinnan har förresten dragit tillbaka sin stämningsansökan.

TT-AFP

ARTIKELN HANDLAR OM