Fans gjorde ny Star Wars-film

Kan laddas ner från nätet – gratis

1 av 3 | Foto: Panic Struck Production
Rymdskep i Star Wars Revelations som är gjord av fans.
NYHETER

I tre år jobbade de med en hyllning till Star Wars. Nu kan man ladda ner den 40 minuter långa filmen från internet – helt lagligt.

Star Wars Revelations började göras redan för tre år sedan av Shane Felux och hans fru som är hängivna Star Wars- fans och driver företaget Panic Struck Production.

Jagar jedi-riddarna som hundar

Filmen utspelar sig mellan episod tre och fyra. Kejsare Palpatines makt har spridit sig i galaxen. Darth Vader är vid det här laget en mycket fruktad person och han jagar jedi-riddarna som hundar. Världen är den samma men endast stormtrupperna, Darth och Kejsaren är de samma som i Lucas filmer.

– Vi ville göra något som var vårt eget och inte bara en efterapning av Star Wars, säger Shane Felux.

Tack vare internet

Alla inblandade i filmen har jobbat gratis och det har varit ett globalt projekt som spridit sig ända till Sverige, Lettland och England.

Felux säger till tidningen The Baltimore Sun, att utan internet skulle filmen aldrig ha blivit gjord.

Trots att ingen fick betalt var inte filmen gratis att göra. Felux använde bland annat upp flera kreditkort och fick ta ett extra lån på sitt hus för att få ihop de 20 000 dollar som projektet kostade. Han kan inte heller räkna med att få tillbaka pengarna eftersom de inte får tjäna pengar på filmen. Anledningen är att Star Wars är ett registrerat varumärke och vem som helst får inte ta Star Wars-världen i besittning. Fördelen för alla fans är att den 40 minuter långa filmen finns att ladda ner helt gratis från Panic Struck Productions hemsida.

Therese Holmberg

ARTIKELN HANDLAR OM