Maken tvingade henne att sälja sex i tio år

Kvinnan dumpades då huset och bilen var betalda

NYHETER

I tio år tvingades den thailändska kvinnan att sälja sex för att finansiera sin norska makes hus och bil.

När allt var betalt så dumpade han henne.

Orsaken – han ville inte ha en ”hora till fru”.

Den 45-åriga kvinnan hävdar att mannen tvingat henne att arbeta på ett massageinstitut, rapporterar VG.

Genom sin prostitution finansierade hon både husbygge och bilinköp. En del av pengarna gick även till kvinnans familj i Thailand, men de fick överföras i makens namn då hon inte kunde redogöra för hur hon tjänat dem.

Förlorade allt

Efter tio år av förnedring begärde maken skilsmässa, eftersom han inte ville ha en ”hora till fru”.

I skilsmässan förlorade kvinnan allt – inklusive hem och vårdnad om barn. Den tragiska berättelsen är bara en av många i en ny rapport om thailändska kvinnor på den norska sexmarknaden, skriver VG.

För många av de nära tusen thailändska kvinnor som varje år kommer till Norge genom äktenskap slås drömmen om ett bättre liv i spillror.

– Många av männen ser på kvinnorna som en intäktskälla som gör egen arbetsinsats överflödig. De ska ha henne till att betala för allt från gym till krogrundor, säger en av de kvinnor som intervjuats i studien.

Släpps inte in på arbetsmarknaden

148 av de 153 prostituerade asiatiska kvinnor som kom i kontakt med de norska myndigheterna i fjol var thailändska. Och det är inte alltid de har något val.

– Hade de haft större chanser på den norska arbetsmarknaden hade många valt det framför prostitution, säger rapportförfattaren Ellen Kristvik till VG.

Anders Thoresson