Superfrisk

1 av 2 | Foto: ALL OVER PRESS
FRUKTSTUND Ernst August av Hannover drabbades i påskas av en svår alkoholrelaterad sjukdom. I går skrevs han ut från sjukhuset redo att börja sitt nya liv - som renlevnadsmänniska.
NYHETER

BERLIN

Efter alla skandaler framträdde prins Ernst August av Hannover, 51, i tv och sa:

-Nu är det slut med alkohol.

I går skrevs han ut från ett privat sanatorium i Schruns i Österrike. Prinsessan Caroline av Monaco, 48, kom för att hämta sin make som gått ner flera kilon.

I påskas fick prins Ernst August inflammation i bukspottkörteln och vårdades på Prinsessan Grace-sjukhuset i Monaco i tolv dagar. Han kunde inte delta i sin svärfars, furst Rainiers, begravning.

Dödlig sjukdom

I går berättade han i tv om vad som hände:

-Jag fick fruktansvärda smärtor vid fyratiden på morgonen. Det var inget tvivel om att jag måste till sjukhus, men jag hoppades att det bara var blindtarmen. Det var mycket värre: pankreatit - och det är farligt.

Alkoholmissbruk är en vanlig orsak till sjukdomen.

-Jag har förlorat tre vänner på det här sättet. Många dör av inflammation i bukspottkörteln. Det är en satans sjukdom.

-Mina smärtor var så våldsamma att det kändes som att få 50000 knivhugg i sidan. Jag fick dessutom en lunginflammation, berättar han.

-Min dotter är bara fem år. Jag har inte lust att dö ännu.

Kan inte säga nej

-Mitt problem är att jag aldrig kan säga nej. Om någon ringer och frågar om jag vill med ut och dricka så gör jag det. Nu måste jag lära mig att vara hård.

-Från och med nu ska jag inte äta någon fet mat. Och inte dricka alkohol. Jag måste vara mycket noga med hur jag lever i fortsättningen, sa prinsen innan han åkte i väg hem med prinsessan.

Asbjørn Svarstad