- Vi är alla förkrossade

Andrea, 8, dog av bettet i halsen

1 av 2 | Foto: KRISTER HANSSON
Hon ville bara klappa hunden Utanför Andreas pappas hus ligger blommor, till minne av tragedin. Andreas familj har samlats på en annan ort: - De behöver få vara för sig själva, berättar en granne.
NYHETER

LIHME

Här dog åttaåriga Andrea - ihjälbiten av grannarnas hund.

Den lilla flickan skulle bara klappa den bundna hunden när den högg henne i halsen.

-Vi är alla förkrossade av det som hänt, säger flickans moster Britta Nielsen.

Den lilla danska byn Lihme på Jylland är lamslaget av chock och sorg. Det var här som Andrea Ravnborg Madsen, 8, blev ihjälbiten av en hund av rasen briar i söndags.

Andrea hälsade på sin pappa i Lihme som så många gånger förr och lekte med några mindre barn på Adelgade när katastrofen skedde.

Barnens älsklingshund

Utanför grannarnas hus stod barnens älsklingshund Louis bunden. Den tvååriga hunden har växt upp med barn och beskrivs som mycket snäll.

Men i söndags reagerade den inte som normalt när Andrea sträckte sig fram för att klappa den. Den gick direkt till anfall och högg Andrea i halsen.

Hundens ägarinna såg vad som hände, rusade ut och lyfte upp Andrea i famnen och sprang mot Andreas pappas hus längre upp på gatan. Men hon orkade bara springa några meter.

Kippade efter luft

-Det var panik. Medan någon rusade för att hämta Andreas pappa ringde jag efter ambulans, säger grannen Annelise Nielsen till Extrabladet.

Under tiden låg Andrea på gatan och kippade efter luft. Pappan försökte förgäves frigöra luftvägarna.

När ambulansen kom gick Andreas liv inte att rädda.

På trottoaren på Adelgade där Andreas pappa försökte rädda hennes liv ligger det ett hav av blommor och ett ljus brinner i en lykta.

Hunden har avlivats

På trappan till pappans hus ligger fler blommor, men ingen är hemma.

-Familjen har samlats på en annan ort. De behöver få vara för sig själva, berättar en granne.

Hunden har nu avlivats.

Per-Ola Ohlsson