Sköterskan: Eva Braun var gravid

Adolf Hitlers fru i triangeldrama

1 av 4 | Foto: FRANK ZAURITZ
Nu och då Erna Flegel, 93, har i dagarna gått ut med att hon arbetade som Adolf Hitlers sjuksköterska. I en intervju med Aftonbladet berättar hon att Eva Braun tros ha varit gravid vid tidpunkten för hennes och Hitlers självmord. - Vem hon var gravid med? Ingen var helt säker, säger Erna Flegel.
NYHETER

BERLIN

Adolf Hitlers älskarinna Eva Braun var gravid när hon dog.

Det berättar diktatorns sjuksköterska i en intervju med Aftonbladet.

-Det gick seglivade rykten i bunkern om att hon väntade barn med generalen Hermann Fegelein, säger Erna Flegel, 93.

Hermann Fegelein var en karriärslysten SS-man som tidigt gjorde intryck på Adolf Hitler. Under hans kommando på östfronten mördades tiotusentals judar.

Han gifte sig med Margrethe "Gretl" Braun på Hitlers egendom Berghof i juni 1944. Men i själva verket var det hustruns lillasyster-Hitlers älskarinna Eva Braun-han var förälskad i.

Hitlers privata pilot, Hans Bauer, har tidigare berättat att Eva Braun blev gravid.

Hade intim kontakt

I dagarna har Erna Flegel trätt fram och berättat om sin stora hemlighet-att hon arbetade som Hitlers sjuksköterska.

För Aftonbladet avslöjar hon nu nya detaljer kring Eva Brauns påstådda graviditet.

-Självklart gick det också rykten hos oss i bunkern. Skvaller från "Hitlers hov" kallade vi det. Historien om att Eva Braun var gravid var det som berättades oftast. Men med vem var hon gravid? Ingen var helt säker, säger hon.

Enligt de mest seglivade ryktena var Hermann Fegelein far till barnet.

Många vittnade om att de hade en nära relation och varje gång han kom på besök till Berghof hade han med sig dyrbara gåvor till henne, bland annat smycken och pälsar.

Enligt Erna Flegel-som blev personlig bekant med Eva Braun-hade Fegelein och Eva Braun en intim kontakt under den sista tiden.

-Hur långt de gick kunde inte jag bedöma. Men hon satte under alla omständigheter värde på hans närmanden, säger hon.

Fegelein avrättades

SS-chefen Heinrich Himmler var djupt involverad i den svenska regeringens försök att förhandla fred mellan Nazi-Tyskland och de allierade i väst. Hans plan var att själv överta makten i riket.

När Hermann Fegelein, som var Himmlers adjutant hos Hitler, plötsligt försvann fick Hitler höra rykten om Himmlers planer.

Han beordrade genast att Fegelein skulle spåras.

Fegelein hittades snart och fördes tillbaka till bunkern. På hans kontor hittades bevis på att han känt till Himmlers planer.

Trots att Eva Braun vädjade för sin svågers liv gav Hitler order om att Fegelein skulle skjutas.

-Vi frågade oss varför han var tvungen att dö. Var det för att han hade försökt desertera? Eller var det för att han gjort Eva Braun gravid? säger Erna Flegel.

Eva Braun och Adolf Hitler gifte sig dagen innan de båda begick självmord den 30 april 1945.

Asbjørn Svarstad