32-åring anhållen för mord

Misstänks ha knivmördat en man och allvarligt skadat en annan

NYHETER

En 32-åring sitter anhållen hos Dalapolisen, misstänkt för mordet och mordförsöket i Avesta natten till den 23 april.

– Han har hela tiden varit intressant i utredningen, säger kommissarie Bo Persson vid polisen i Falun till aftonbladet.se.

Det var natten till lördagen den 23 april som polisen fick larmet om att en 19-åring hittats knivskuren och svårt blödande på en trottoar i Avesta. När polisen kom till platsen och den skadade tagits om hand på sjukhus, kunde man efter en stund med hjälp av en polishund spåra sig fram till en plats cirka 100 meter därifrån, där ytterligare en man hittades. Den 22-årige mannen var mördad, med kniv, visade det sig.

Inledningsvis var polisens inne på spåret att de två männen bråkat med varandra, men det tror man inte längre. Istället tror man att det är en tredje man som är gärningsman.

På tisdagen anhölls en 32-åring i sin frånvaro som misstänkt för mordet och mordförsöket. Han anhölls senare under tisdagseftermiddagen.

– Han kommer att begäras häktad enligt förundersökningsledaren, säger kommissarie Bo Persson till aftonbladet.se.

32-åringen har varit intressant hela tiden. Men med utredningens gång har misstankarna stärkts mot honom. I de inledande förhören har 32-åringen nekat till all inblandning.

– Men vi anser oss ha tillräckligt med bevis för att anhålla honom som på sannolika skäl misstänkt för dådet.

Robert Triches