Minst 25 dödade i tre attentat

NYHETER

Bagdad

Minst 25 människor dödades i tre attentat i Bagdad på torsdagsmorgonen.

Enligt en tjänsteman på inrikesdepartementet sköts nio poliser ihjäl i sina bilar då deras kolonn råkade in i ett bakhåll i västra Bagdad tidigt på morgonen.

Ungefär samtidigt sprängde sig en självmordsbombare på ett rekryteringscenter för soldater och dödade 15 personer. Också detta attentat inträffade i västra Bagdad.

Det tredje attentatet på torsdagsmorgonen var en bilbomb riktad mot ett hus där en vice försvarsminister bor. Där dödades en vakt och sex andra personer skadades. Viceministern var inte hemma, sade tjänstemannen till AFP.

De tre tidiga torsdagsattentaten genomfördes dagen efter den förödande självmordssprängningen i Arbil i norra Irak. Självmordsbombaren stod i en kö för polisrekryter och låtsades att han själv skulle söka till poliskåren. Han talade arabiska men enligt överlevande som mötte honom var han inte irakier, och inte heller kurd, uppger en svenskkurdisk källa för TT.

Rekryteringen ägde rum i det kurdiska partiet KDP:s lokaler, men inga höga partifunktionärer var bland de dödade eller skadade enligt källan.

Onsdagens attentat i Arbil krävde ett 50-tal dödsoffer. Omkring 100 människor skadades.

TT-AFP