Försvann efter olycka - hittades efter tre dagar

Gick på motorvägen – fördes till sjukhus

NYHETER

En 37-årig man som körde av vägen och voltade med sin bil i närheten av Alvastra i Östergötland sent i måndags kväll har varit försvunnen sedan dess.

På torsdagen hittades han gående på E4:an, uttorkad och medfaren.

– Vi vet inte var han har befunnit sig, säger Bo Stegander vid polisen i Östergötland.

Omfattande sökinsatser har genomförts i jakten på mannen. Poliser och helikoptrar har finkammat ett stort område. Kring olycksplatsen är landskapet flackt, men det finns också områden med raviner, skog och berg.

Ett vittne till olyckan uppgav att han pratade med mannen på olycksplatsen men därefter har 37-åringen inte synts till och när han inte dök upp på sitt arbete anmäldes han som försvunnen. Enligt vittnet ska 37-åringen ha varit skadad i huvudet.

Gick på E4

– Vi har ingen aning om var han befunnit sig, men sannolikt har han varit på egen hand. Vi har inte velat pressa honom med frågor, men så småningom får vi väl veta vad han har varit ute för, säger Bo Stegander.

Det var en ledig polis som uppmärksammade mannen gåendes på E4 tre kilometer norr om Ödeshög – tre mil från olycksplatsen – och slog larm.

Uttorkad

– 37-åringen är uttorkad och hade mycket svårt att prata. Det enda han kunde säga var sitt namn och då förstod vi vem det var, säger Stegander.

Mannen är nu förd till sjukhus.

Polisen misstänker inget brott.

Robert Triches