Flickor höggs till döds i park

USA skakat av morddrama

Krystal Tobias, 9, Laura Hobbs, 8, hittades mördade i ett grönområde.
NYHETER

Bästa vännerna Krystal Tobias, 9, och Laura Hobbs, 8, lekte i parken den vackra vårsöndagen.

Men de kom aldrig hem till middagen.

I gryningen hittades flickorna – knivhuggna till döds.

USA skakas av morddramat i lilla Zion, ett samhälle med 23 000 innevånare åtta mil norr om Chicago.

Det såg ut att bli en typisk söndag för de båda flickorna. De cyklade, flög drake och gungade.

På eftermiddagen fortsatte de leken i ett grönområde, trots att de inte fick vara där ensamma för sina föräldrar. Bland lokalbefolkningen är parken ökänd för sina överfall och rån.

Hittades sida vid sida

När de två flickorna inte kom hem till middagen blev det starten för ett intensivt sökande. Föräldrarna gav sig tillsammans med frivilliga och poliser med hundar ut och finkammade under natten till måndagen parken.

I gryningen gjorde de sitt makabra fynd.

Flickorna på rygg, sida vid sida, knivhuggna till döds. De var fullt påklädda och det finns inga tecken på att de utsatts för sexualbrott.

– Det är ett avskyvärt brott. Det är ett brott inte bara mot flickorna utan mot alla oss, säger polischefen Doug Malcolm till AP.

Oroliga föräldrar

Hela Zion har upprörts av flickornas öde. Tanken på att det går en barnamördare lös oroar föräldrar och släktingar. Och polisen kan inte ge någon tröst.

– Det kan vara tomten. Vem vet? Det finns inget som jag kan säga som gör att de mår bättre, säger Doug Malcolm enligt Chicago Tribune.

Innan de gick till parken hälsade flickorna på hemma hos sin kompis Cristela Florek. Men det var ingen där.

– Det enda jag kan tänka på är att om vi hade varit hemma så hade flickorna levt i dag, säger mamma Dora Florek till Chicago Tribune.

Inga spår

Enligt uppgifter till tidningen ska det ha varit Laura Hobbs far som hittade kropparna. Föräldrarna har förhörts och polisen har hämtat säckar med kläder från deras hem.

Men enligt CNN uppger polisen att de inte har någon huvudmisstänkt eller några tydliga spår att gå efter.

– Jag kan inte förstå att hon är borta, sade Laura Hobbs mor på måndagseftermiddagen efter att hon hörts sex timmar av polisen.

Anders Thoresson