Två gripna för dödsmisshandel

19-åringar anhölls i kväll – skäligen misstänkta för mordet på Kungsgatan

NYHETER

Polisen har gripit två 19-åriga män för den brutala dödsmisshandeln på Kungsgatan i Stockholm den 5 maj.

De är misstänkta för mord.

– Det känns mycket tillfredsställande att vi är på väg att få klarhet i detta allvarliga våldsbrott, säger Citypolisens gruppchef på våldsroteln Patrik Lillkvist i ett pressmeddelande på tisdagskvällen.

De båda misstänkta greps och är hemmahörande i Stockholm. De är tidigare kända av polisen och dömda för brott.

– Men de brotten är bagatellartade i det här sammanhanget, säger Stockholmspolisens presstalesman Kjell Lindgren till TT.

De kunde gripas tack vare det ”förhållandevis stora antalet tips, genomförda förhör och systematiska spaningsarbete”, heter det i pressmeddelandet.

De första förhören har hållits och 19-åringarna är nu anhållna av åklagare som skäligen misstänkta för mord. Polisen utesluter inte att det kommer att ske fler gripandet och kan därför inte meddela hur 19-åringarna ställer sig till anklagelserna.

Beslagtagit bildmaterial

Polisen har bland annat beslagtagit bildmaterial som ska gås igenom. Bland annat filmer från övervakningskameror. Dessutom ska man förhöra de båda misstänkta och flera vittnen.

– Vi är mycket tacksamma för de uppgifter som flera vittnen lämnat till oss. Vi är ofta beroende av allmänhetens upplysningar för att kunna bringa full klarhet i olika brott.

Det var natten mot torsdag som en 29-årig man brutalt misshandlades på Kungsgatan. Han fick mycket svåra skador och fördes till sjukhus, där han avled i lördags.

Misshandeln ska ha börjat med att 29-åringen reagerat när två män urinerade i en port. När han sa ifrån blev han jagad, nedsparkad och misshandlad till döds.

Tidigare:

Karl Thor

ARTIKELN HANDLAR OM