Mordmisstänkt gick frivilligt till polisen

Var anhållen i sin frånvaro för mordet i Tensta

NYHETER

Den man i 30-årsåldern som anhållits i sin frånvaro misstänkt för mordet i tisdags på en 29-åring i Tensta, i nordvästra Stockholm, anmälde sig frivilligt till polisen på onsdagskvällen.

– Han inkom självmant till polisstationen på Norrmalm, säger Ingela Clason, stationsbefäl vid Västerortspolisen.

Mannen dök upp på Norrmalms polisstation vid 18.10 och anmälde sig i receptionen. Han forslades omgående till Västerort där han förhördes senare under kvällen.

Enligt Sveriges Televisions regionala nyhetsprogram ABC har mannen gjort vissa medgivanden. Han ska också ha pekat ut ett skogsområde i Jakobsberg norr om Stockholm där han grävt ner mordvapnet, en pistol. Den har nu polisen hittat, enligt ABC.

I lokalen där 29-åringen sköts ned fanns så många som ett 20-tal personer. Så länge inte alla dessa har hörts om sina iakttagelser är spaningsledningen sparsam med att lämna ut ytterligare uppgifter.

Motivet till dådet är inte klarlagt men kan, enligt vad TT erfarit, ha varit svartsjuka.

Det var på tisdagseftermiddagen som 29-åringen sköts till döds i Turkiska föreningens lokaler i Tensta. Gärningsmannen hade strax innan kommit in och dragit med sig 29-åringen in i ett rum. Där sköts 29-åringen med flera skott. Han var vid liv när ambulansen kom, men avled på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Enligt Svenska Dagbladet kände de båda männen varandra. De växte upp tillsammans men blev med tiden ovänner.

Kjell Rynhag/TT , Tomas Bengtsson/TT