Ägarnas andra brand – på tre veckor

Mordbrand totalförstörde restaurang i Eskilstuna för tre veckor sedan

Foto: SCANPIX
April och maj i år På bara tre veckor har samma ägare drabbats av två bränder - en i Eskilstuna den 30 april och en i Kristianstad den 20 maj.
NYHETER

Branden i Kristianstad är den andra på kort tid som drabbar krögarna Thimmy och Richard Andersson.

För tre veckor utsattes deras krog Harrys i Eskilstuna för en mordbrand.

– Vi har inte blivit hotade och har ingen aning vad som ligger bakom detta, säger Thimmy Andersson.

Foto: Bildbyrån
Handbollsspelare Thimmy Andersson

Thimmy Andersson är ett välkänt ansikte i idrotts-Sverige. Efter en imponerande handbollskarriär blev han krögare tillsammans med sin bror Richard. Händelserna har skärrat honom rejält.

– Det känns helt absurt. Jag vågar inte spekulera i någonting och hoppas bara att de som skadats är utom fara, säger Thimmy Andersson.

Den 30 april drabbades de av ett brandattentat i Eskilstuna. Enligt polisens uppgifter till Eskilstuna-Kuriren ska några personer ha anlänt i bil till restaurang Harrys, krossat flera fönster och slängt in brinnande föremål. En explosionsartat brand utbröt och vittnen iakttog hur en svart bil snabbt lämnade platsen. Restaurangen totalförstördes och hela fastigheten brandskadades.

”Det finns inga ord”

Den tekniska undersökningen visade att branden var anlagd och polisen rubricerade det som mordbrand.

Orsaken till branden på restaurang Banken är inte klarlagd ännu. Informationsbefäl Torgny Ekholm på Räddningstjänsten säger till aftonbladet.se att det ännu är för tidigt att säga om den kan ha varit anlagd.

Hittills har Thimmy och Richard bara fått knapphändig information om händelsen.

– Det finns inga ord för detta. Just nu tänker vi bara på de drabbade som förts till sjukhus.

Thimmy uppger att de aldrig blivit hotade och att han inte har någon aning om det finns någon koppling mellan bränderna, eller vem eller vilka som låg bakom attentatet i Eskilstuna.

Spelat i elitserielag

Thimmy Andersson, 37, har ett tiotal säsonger i elitserielagen IF Guif Eskilstuna och IFK Kristianstad i meritlistan. Som tonåring betraktades han som en av landets största talanger och har figurerat i ett flertal junior- och ungdomslandslagssammanhang.

Läs mer:

Hanna Blanksvärd

ARTIKELN HANDLAR OM