24-åring dog i gängbråk - en gripen

Tiotal personer drabbade samman i Oxelösund

NYHETER

En 24-årig man avled av sina skador efter ett större gängbråk på Esplanaden i Oxelösund natten till lördagen.

En man i 30-årsåldern sitter anhållen för mord.

Ett våldsamt gatubråk utbröt på Esplanaden vid halvtvåtiden på natten. Mellan 10 och 20 personer ska ha varit inblandade och någon form tillhyggen ska ha använts. När polisen kom till platsen låg 24-åringen medvetslös och svårt skadad på gatan. Polismännen gjorde livräddande insatser innan offret fördes i ambulans till Nyköpings lasarett, där han avled.

Under morgontimmarna greps den misstänkte mannen. Polisen vill inte uppge hur den gripne ställer sig till anklagelserna.

Förhört vittnen

– Vi håller på med vittnesförhör och teknisk undersökning. Utredningen är i ett känsligt skede, sade Sörmlandspolisens stationsbefäl Susanna Trehörning vid lunchtid på lördagen.

Ett tiotal poliser har förhört ett stort antal vittnen och knackat dörr i närheten av mordplatsen.

– Vi har ingen aning om vad som har utlöst bråket och vi vilka konstellationer som förekommer bland de inblandade. Men det är många som har uppmärksammat bråket, säger Susanna Trehörning.

Känd av polisen

Den misstänkte 30-åringen är enligt Trehörning känd av polisen sedan tidigare men hans brottslighet ligger flera år tillbaka i tiden.

Enligt Susanna Trehörning ska ytterligare personer ha skadats vid bråket, men skadorna ska inte ha varit allvarliga. Polisen uppger att fler inblandade i bråket kan komma att misstänkas för brott.

Staffan Olsson/TT