Fick datorförbud – slog sönder huset

NYHETER

Först slutade Peter med idrotten för att hinna spela datorspel.

Sedan gav han upp skolan.

När föräldrarna pluggade ur, slog han sönder hela villan.

Föräldrarna var lite imponerade i början. Sonen var bara elva år och blev snabbt duktig på att använda datorn och förstå dess möjligheter. Men efter några år spelade han så mycket att han fick svårt att sova.

Första året på gymnasiet orkade han inte längre gå till skolan. Han slutade idrotta och hade ingen samvaro med människor i verkliga livet - det som kallas IRL (förkortning för "in real life").

Peter skrämde vettet ur sina småsyskon med raseriutbrott. Sonens ständiga ilska tömde föräldrarna på all energi. Tonåren rann iväg utan fester, tjejer, kompisar, konserter.

Om någon försökte säga att han hade problem förnekade han det. De enda med problem var de som inte lämnade honom i fred.

I ett sista försök att tvinga honom sluta, låste de förtvivlade föräldrarna in datorn.

Peter svarade med att gå bärsärkargång i hemmet. Han slog sönder villan, förstörde dörrar och väggar och bröt sig in i rummet där datorn fanns.

Det var för ett år sedan. Efter Peters våldsamma attack hittade föräldrarna en psykolog som kunde hjälpa familjen och idag kämpar Peter för ett normalt liv. Han får använda datorn på bestämda tider så länge han går i skolan.

Målet är att förvandla missbruket till något fruktbart.

Som att studera datakunskap.

Peter heter egentligen något annat.

ARTIKELN HANDLAR OM