Bank i centrala Stockholm rånad

Två beväpnade rånare fick med sig byte – kan vara mycket pengar

Foto: per-olof sännås
Rånarna slog till mitt i Stockholms city. Utanför Kungsträdgårdens tunnelbanestation hittades en pistol, som man misstänker kastades av de flyende rånarna.
NYHETER

Handelsbanken vid Kungsträdgården i Stockholm blev rånad på måndagsförmiddagen i samband med en värdetransport av pengar till banken.

Två maskerade rånare genomförde en fräck kupp och kom undan med en påse fylld med pengar.

Rånarna flydde på moped och var fortfarande på måndagskvällen på fri fot.

Larmet om rånet kom till polisen 11.37.

Enligt Stockholmspolisens presstalesman Björn Pihlblad var det två rånare, maskerade och beväpnade, som genomförde rånet.

– Den ene ska ha varit beväpnad med kofot. Den andre med ett pistolliknande föremål, säger Björn Pihlblad till aftonbladet.se.

Det var strax efter att det genomförts en leverans av pengar till banken som rånet genomfördes. En av de två rånarna hoppade helt enkelt över disken och roffade åt sig en av de pengapåsar som precis hade levererats.

Fick med sig byte

– Jag vet inte hur mycket pengar det var i påsen, säger Björn Pihlblad till aftonbladet.se.

Enligt vissa uppgifter rör det sig dock om mycket pengar.

De bägge rånarna försvann sedan från platsen, enligt uppgift på en moped eller mc.

Ett stort polispådrag jagar rånarna i centrala Stockholm.

Ingen person skadades fysiskt vid rånet.

Vittnen såg dem

Ett vittne såg de två rånarna, mörkt klädda och med mc-hjälmar med mörkt visir, komma körande på en skotermoped vid tunnelbaneuppgången på Arsenalsgatan mellan Kungsträdgårdsgatan och Blasieholmstorg.

– Jag såg hur de kastade ifrån sig en kofot och en pistol. De landade två meter framför fötterna på mig, uppger vittnet för aftonbladet.se.

En väktare vaktade vapnen där de låg tills polisen kom till platsen.

Tågen stannade inte

Ännu på måndagskvällen var rånarna på fri fot. Polisens eftersökningar koncentrerades till City och Östermalm. Men de förblev resultatlösa. Inte heller rånarnas moped har hittats.

– Vårt arbete övergår nu till inre spaning. Vi har fått in en hel del information om händelsen, säger Pihlblad till aftonbladet.se.

Robert Triches