Tvååring klämdes till döds mellan två bilar

NYHETER

Mamman förlorade uppsikten i några sekunder.

Det räckte för att den tvåårige pojken skulle klämmas till döds inför hennes ögon.

-Det är en avgrundsdjup tragedi, säger Thomas Redlund vid polisen i Södermanland.

De två familjerna, som är nära släkt med varandra, hade parkerat sina bilar på Nygatan i Eskilstuna när olyckan inträffade.

De skulle äta på restaurang tillsammans och hade precis gjort sig klara för en lugn och skön söndagseftermiddag när allt plötsligt gick fruktansvärt fel.

Klämdes svårt

Av någon anledning uppehöll sig den tvåårige pojken bakom sällskapets ena bil när den fickparkerade. Föraren, en 30-årig kvinna, såg honom inte och han klämdes svårt mellan de två bilarnas kofångare.

Pojkens skador var så allvarliga att han fördes till Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna. Hans liv kunde inte räddas och han avled i går förmiddag.

Exakt vad som hände på Nygatan är ännu oklart. Kvinnan som satt i bilen uppger för polisen att hon redan parkerat men upptäckt att ena sidorutan var nervevad.

Vred på startnyckeln

Hon ska då ha gått tillbaka till bilen och vridit om tändningsnyckeln för att kunna använda den elektriska fönsterhissen.

-Sannolikt vreds nyckeln lite för långt så att bilen startade och gick bakåt eftersom backen låg i, säger Benny Ljungkvist vid Eskilstunapolisen till tidningen Eskilstunakuriren.

Vittnen till olyckan ger dock en något annorlunda bild.

-De säger att bilen rullade bakåt in på parkeringsplatsen precis som om hon höll på att parkera. Men det där utreder vi nu, säger Thomas Redlund vid polisen i Södermanland.

Olyckan inträffade inför ögonen på pojkens mamma. Den 30-åriga kvinnan i bilen är nära släkt med henne. Samtliga inblandade får nu stöd och hjälp av sjukvården.

Polisen betraktar än så länge det inträffade som en olycka och ingen har blivit delgiven misstanke om brott.

Olle Castelius

ARTIKELN HANDLAR OM