Al Qaida-webbsajt: Al-Zarqawi skadad

NYHETER

Enligt ett uttalande på en hemsida som uppges tillhöra al-Qaida ska terrororganisationens högste ledare i Irak – Abu Musab al-Zarqawi – vara sårad.

Foto: AP/PETRA
Abu Musab al-Zarqawi.

På sajten uppmanas anhängare på tisdagen att be för den skadade al-Zarqawi. Uppgifterna om hans hälsa gick dock inte att bekräfta.

”Be för vår schejk”

”O, islams nation, be för att vår schejk Abu Musab al-Zarqawi tillfrisknar från den skada han lidit på Guds väg”, stod det i meddelandet som sades komma från al-Qaida-organisationen för heligt krig i Irak.

Meddelandet var undertecknat av gruppens mediakoordinator Abu Maysarah al-Iraqi, men avslöjade inte hur eller när Abu Musab al-Zarqawi skulle skadats.

Tagit på sig ansvar

Al Zarqawi har tagit på sig ansvaret för en rad attentat i Irak i al-Qaidas namn. Bland annat ska han ha legat bakom halshuggningen av den brittiske medborgaren Ken Bigley och mordet på Margaret Hassan.

Han är efterlyst och amerikanska myndigheter har utfärdat en belöning på 25 miljoner dollar till den som kan lämna uppgifter om honom så att han kan gripas.

Rykten inte ovanliga

I Irak sade Steve Boylan, talesman för den amerikanska militären, till Sky News att man inte hade någon ny information om al-Zarqawis hälsotillstånd.

Han tillade att rykten inte är ovanliga.

Det amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon kan varken bekräfta eller dementera ryktena.

Robert Triches, TT