Lös mord i Marklunds nya dataspel

NYHETER

Mord och trafficking i Stockholmsnatten.

I datorspelet ”Dollar” kliver spelaren in i karaktären Annika Bengtzons värld.

- Det är en spännande kriminalhistoria i spelform, säger författaren Liza Marklund.

Foto: FREDRIK HOFGAARD
Liza Marklund har gjort ett dataspel - en kriminalhistoria där spelaren som polis löser brott i Stockholmsnatten tillsammans med Annika Bengtzon.

Hon tycker om att ha många järn i elden. Författare, journalist, Unicef-ambassadör - och nu senast manusförfattare till datorspelet ”Dollar”. Spelet bygger på Liza Marklunds karaktärer från böckerna om journalisten Annika Bengtzon.

I stället för roman

- Historien är uppbyggd på samma sätt som böckerna. Jag har haft idén länge. Nu blev det ett spel i stället för en roman, säger Liza Marklund.

I ”Dollar” spelar man en polis i Stockholm, som jagar en mördare. Mordgåtan utspelar sig i Stockholms undre värld och på den sörmländska herrgården Torp.

- Spelet visar vad vissa är villiga att göra för pengar. I spelet begår människor mord och köper och säljer riktigt unga kvinnor, säger Liza Marklund.

Svensk realism

I kampen mot klockan får man hjälp av Annika Bengtzon, som ger spelaren ledtrådar och tips. Liza Marklund och dramatikern Tove Alsterdal har tillsammans skrivit manus. Spelet utvecklas av Pan Vision Studio, som tidigare gjort Backpacker 3.

- Det blir svensk realism snarare än amerikansk. Att ha etablerade författare och dramatiker som skriver historien är unikt, säger produktchef Sara Hedin.

Detta går spelet ut på

Sofia Strandberg