Lärare misstänkt för våldtäkt

Övergreppet ska ha skett under studieresa

NYHETER

En lärare i Norrtälje sitter anhållen som misstänkt för våldtäkt.

– Det här är en tragedi både för den drabbade flickan och för den misstänkte lärarens familj, säger kommunstyrelsens ordförande Christer Candal till aftonbladet.se.

Läraren begärdes häktad på torsdagen.

– Det är väldigt tråkigt att det här har hänt, men nu avvaktar vi främst åklagarens beslut om det ska bli häktningsförhandling eller inte, fortsätter han.

Läraren undervisar på en gymnasieskola i kommunen och misstänks för våldtäkt av en kvinnlig elev. Övergreppet ska ha skett under en studieresa med klassen.

Läraren sitter anhållen hos polisen i väntan på den häktningsförhandling som förväntas äga rum senare under torsdagen.

Mår dåligt

– Vi har sett till att eleven får det stöd hon behöver och önskar, säger Norrtälje kommuns utbildningschef Nils-Gunnar Bergander.

Kvinnan mår enligt uppgift dåligt. Även berörda elever och berörd personal erbjuds stöd i enlighet med den beredskap kommunen har.

Läraren är avstängd från arbetet av kommunen. Andra lärare kommer enligt utbildningsförvaltningens nuvarande plan att gå in och sätta betygen på klassens elever. Andra lärare kommer också att hålla terminens sista prov.

Avslutning om ett par veckor

- Klassen slutar om ett par veckor. Så tiden är knapp. Men vi gör allt för att det ska fungera med betygssättningen trots det som hänt, säger Nils-Gunnar Bergander till aftonbladet.se.

I samband med ett informationsmöte under onsdagen informerades föräldrar till berörda elever om händelsen.

– De blev både bestörta och oroliga. Och självklart är också lärarens kollegor mycket bestörta över det som hänt.

Häktningsförhandlingarna mot läraren kommer att hållas under fredagsförmiddagen.

Robert Triches