Flydde upp i hög byggkran

Misstänkte mördaren kunde gripas först efter tre dygn

Foto: GETTY IMAGES
Den misstänkte drog sig undan och hotade hoppa om polisen kom för nära.
NYHETER

Efter tre dagar i en 18 våningar hög byggkran kunde den misstänkte mördaren gripas.

När han tidigt på lördagsmorgonen sträckte sig efter ett glas vatten, sköts han av polisen med elpistol.

Foto: AP
Roland är misstänkt för mordet på sin förra flickvän.

När mordmisstänkte Carl Edward Roland, 41, skulle gripas av polis flydde han till det första stället han såg. Tyvärr visade det sig vara en 18 våningar hög byggkran som stod intill ett bostadsbygge i Buckhead i Atlanta, USA.

Människor på väg till lunch och middag i det restaurang- och klubbtäta området kunde intresserat följa Roland när han gjorde sig hemmastadd i kranen, uppger AP.

– Han hotade med att hoppa om polisen kom för nära men när vi förhandlade med honom tog han emot en jacka från polisen, säger John Quigley vid Atlantapolisen.

Var tvungen att dricka

Polisen förde utmattningstaktik och hade både helikoptrar och polisbilar med tjutande sirener för att hålla mannen vaken. Roland vägrade att ta emot vare sig mat eller vatten men när han efter tre dagar till slut blev tvungen att dricka satte det stopp för belägringen i kranen.

Han sträckte sig efter en glas vatten, och blev skjuten med elpistol.

– Uppenbarligen var han törstig, säger John Quigley till AP.

Roland fördes till sjukhus men utan större skador. Han har berättat för polisen att han har stora skulder både till staten och till olika banker för övertrasserade kreditkort. Roland är misstänkt för mordet på sin förra flickvän som han misstänkte var otrogen mot honom. Han ska, enligt polisen, ha strypt kvinnan och dumpat hennes kropp i en damm bakom huset där de bodde.

Therese Holmberg