3-åring blev incheckad

Följde med bagagebandet: "Det får inte hända"

Foto: Björn LINDAHL/Paul wallander
1. Den 3-årige pojken kliver upp på bagagebandet som för i väg honom. En man försöker stoppa honom – men tvingas också med bagagebandet. 2. Bagagebandet leder till en rutschbana. Nedanför rutschbanan fångas de av Arlandas bagagehanterare som står och sorterar väskor för hand.
NYHETER

3-åringen skulle åka till Spanien med sin mamma. Men business class var inget för honom.

Han checkade in sig själv - som väska.

Ett obevakat ögonblick var allt som behövdes för 3-åringen.

Man hoppade efter

Medan mamman stod och väntade på att få checka in på Arlanda i går kväll sprang pojken i väg till en obemannad incheckningsdisk. Där tog han sig förbi spärren och kröp upp på det stora bagagebandet som var i rullning. Mamman hann inte ens uppfatta att sonen försvunnit.

-Det var en resenär som såg det hända och som försökte få tag i barnet, men som också åkte i väg på bandet, berättar Helena Karlsson som är pressinformatör på Luftfartsverket.

Varken pojken eller den vuxne resenären lyckades ta sig av bandet, utan följde med till slutet där de åkte nerför rutschbanan till bagagesorteringen.

Fångades av personal

Men de hade tur. Efter ett stopp i bagagehanteringen stod personal och sorterade väskor för hand. De fångade upp både pojken och mannen direkt, innan de åkte in i det automatiska sorteringssystemet.

Båda oskadda

-Men personalen blev självklart förvånade när de såg att det kom ett barn

istället för en väska, säger Helena Karlsson.

Både pojken och mannen klarade sig oskadda och kom sedan med sina plan.

-Pojken tyckte att det var väldigt kul och spännande att göra den här utflykten, så han var absolut inte ledsen.

Enligt Helena Karlsson är det första gången något liknande inträffar.

-Det här får absolut inte hända och självklart ska vi se över vad vi kan göra för att det inte ska hända igen, säger hon.

Eva Buskas

ARTIKELN HANDLAR OM