Hittad mördad i Örebro i natt

Manlig bekant anhållen på söndagen

Mannen hittades här, i Holmens industriområde.
NYHETER

En man i 35-årsåldern hittades på söndagen mördad i norra delarna av Örebro.

En manlig bekant till offret har anhållits som misstänkt för mordet.

Mordoffret hittades natten till söndagen i en fastighet i stadsdelen Holmen i norra Örebro. En man i 36-årsåldern hämtades på söndagsmorgonen in för förhör. Han anhölls efteråt av jouråklagare som skäligen misstänkt för mord. Skäligen är den lägre graden av misstanke.

Den anhållne nekar i förhören till brott.

– Den misstänkte är bekant med offret. Men vad vi spekulerar i att motivet skulle vara vill jag inte prata om nu, säger Torbjörn Carlson, presstalesman vid Örebropolisen, vid 18-tiden på söndagen.

Bodde i lägenheten

Enligt ännu obekräftade uppgifter till polisen ska den mördade ha bott i den misstänktes lägenhet, belägen i den fastighet där offret hittades.

– Men det är uppgifter vi måste klarlägga. Vi har många frågor i det här ärendet att svara på, säger Torbjörn Carlson.

Offret har enligt polisen bragts om livet med ett stickvapen. En husrannsakan har genomförts i den misstänktes bostad, som är belägen i den fastighet där offret hittades. Torbjörn Carlson säger att polisen ”gjort en del beslag”, men han ville på söndagskvällen inte säga om något misstänkt mordvapen hittats.

Knackat dörr

Polisen har knackat dörr i området och tagit in ett antal uppgifter som skulle analyseras under söndagskvällen.

– Vi kommer att knacka dörr ytterligare i området. Vi ska också göra fortsatta tekniska undersökningar på brottsplatsen, säger Torbjörn Carlson.

Räddningstjänsten larmades vid ett-tiden på natten till söndagen om att en man hittats död i en korridor på Holmens industriområde. I fastigheten finns förutom en lunchrestaurang flera smålägenheter för korttidsboende.

Polisen kunde snabbt konstatera att mannen hade en skada på halsen och att han blivit mördad.

Gärningsmannen är inte sedan tidigare känd av polisen, medan offret uppges vara tidigare dömd för ”mindre trafikförseelser”, enligt polisen.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM