Här mördade han sin rival

49-åring sköts till döds i sitt garage

NYHETER

En 54-årig fabrikör var galen av svartsjuka och

ville förinta sin rival.

Sent på kvällen tog han bilen till den 49-årige revisorns hem och sköt honom till döds i hans eget garage.

Foto: mats roslund/helsingborgs dagblad
galen av svartsjuka Den 54-årige fabrikören var omåttligt svartsjuk och ville mörda sin antagonist. Den 49-årige revisorn sköts till döds utanför sin villa. Mordutredningen visar att det inte fanns någon grund för svartsjukan. Revisorn hade träffat en ny kvinna bara en vecka före mordet.

I fredags inleddes rättegången mot tre män som figurerat i mordutredningen i södra Sverige.

En 54-årig fabrikör som var bekant med offret är huvudmisstänkt för mordet. De umgicks i samma kretsar och var ofta ute och dansade. Men när han fick för sig att revisorn börjat uppvakta en kvinna som 54-åringen var intresserad av planerade han ett mord för att få bort sin konkurrent.

Krossa knäskålar

Till sin hjälp misstänks fab­rikören ha anlitat en 32-årig man.

Den 18 januari i år tros 54-åringen ha åkt hem till mannen där han eller kumpanen avlossade två skott mot revisorn. Ett träffade i tinningen.

– Min klient säger sig inte vara inblandad i mordet. Däremot fick han i uppdrag att slå knäskålarna av revisorn för att hindra honom från att gå på dans, säger 32-åringens advokat Tom Peyron.

Även en grovt kriminell 39-åring står åtalad misstänkt medhjälp vid mordet.

Det mesta pekar mot ett klassiskt svartsjukedrama. Men enligt Peyron kan förklaringen vara en annan.

– I utredningsmaterialet hittade jag ett anonymt tips om att mordet är en ekonomisk uppgörelse och har samband med en bankmans självmord i Ängelholm, säger Tom Peyron.

Tipsaren var anonym

Mannen var vän med offret. Efter mordet blev bankmannen deprimerad och i februari brände han sig inne i sin bil.

– Han kan ha känt till något, kanske varit involverad i ekonomiska transaktioner som kan ligga bakom mordet, säger Tom Peyron.

Advokaten hoppas få kontakt med den anonyme tipsaren.

Fabrikören förnekar all inblandning i mordet men det finns omständigheter som starkt antyder ett svartsjukemotiv från 54-åringens sida. För 30 år sedan åtalades han för att ha försökt att döda en rival – med ett skjutvapen.

Annika Sohlander