Kriminalvårdschef åkte fast

”Jag körde 30 kilometer för fort”

NYHETER

Förre polischefen Lars Nylén hade bråttom till en konferens.

Lite för bråttom.

På en 70-sträcka stoppades han av polisen.

– Jag körde 30 kilometer för fort, säger han.

Foto: STEFAN JERREVÅNG
ex-polischef Han har länge arbetat som hög polischef. I dag är han generaldirektör för Kriminalvårdsstyrelsen. Nu har han själv råkat ut för lagens långa arm efter att ha kört för fort.

Förra tisdagen skulle Lars Nylén, 57, som i dag är generaldirektör för Kriminalvårdsstyrelsen, öppningstala vid en konferens utanför Bålsta i Uppland.

Polisen väntade

Nylén, som tidigare varit länspolismästare i Uppland och chef för Rikskriminalpolisen, hade bråttom från Stockholm och tryckte lite extra på gaspedalen för att hinna i tid till konferensen.

Men utanför Bålsta stod trafikpolisen och väntade-och konstaterade att bilen kördes i alldeles för hög hastighet.

Bötfälldes

- Jag blev stoppad och de talade om för att jag hade kört för fort. Att det inte var en 90-väg jag körde på, utan en 70-väg. Sen var det inget mer med det, säger Lars Nylén.

Han uppger själv att han körde 30 kilometer för fort och klarade sig från att bli av med körkortet. Istället utfärdades en bot på 1600 kronor.

Lars Nylén medger att det var fel att köra för fort, men vill inte berätta varför han gjorde det.

- Jag har naturligtvis en förklaring till varför jag körde som jag körde. Men det spelar ingen roll, kör man för fört så kör man för fort och då betalar jag böterna.

- Ja, jag sitter och kör nu från Norrköping och passerade en hastighetskontroll alldeles innan du ringde. Utan att åka dit. Nu kör jag ordentligt med farthållare.

Vi har också syndat

Tomas Kvarnkullen