Polisens nya spår: k-pisten

Karatetränaren kan ha dödats med automatvapen

1 av 2
DUMPAD VID VÄGKANT Vapnet hittades av några ungdomar när de städade vid en vägkant i söndags.
NYHETER

En jugoslavisk k-pist kan vara mördarens vapen i hotellmordet.

Automatvapnet har hittats dumpat i ett dike bara några kilometer från mordplatsen.

I söndags eftermiddag plockade ett gäng ungdomar skräp utmed vägrenen mellan Stockholmsförorterna Rågsved och Älvsjö. I ett dike vid Huddingevägen, vid avfarten mot Hagsätra, stötte en av dem på ett oväntat föremål.

- Jag såg först inte att det var ett vapen, jag trodde det var en vattenpistol. Men så hittade vi flera patroner, säger den unga kvinnan som hittade vapnet.

Vid vägrenen

Vapnet, en Scorpio k-pist som säljs för drygt 18000 kronor i kriminella kretsar, låg bredvid vägrenen. Det såg ut som att det kastats ut från passagerarsidan.

- Vi la det i en plastpåse, tog med det hem och ringde polisen, säger den unga kvinnan.

Polisen bekräftar att de nu ser närmare på vapnet i samband med fredagens mord på karatetränaren.

Avrättad med k-pist

50-åringen, dömd för strypmordet på Jennifer Andersson, 18, avrättades med tre skott utanför hotell Haga i Kristineberg med vad som beskrivits som en mindre k-pist.

Just nu pågår en teknisk undersökning av de upphittade patronerna och kulorna från mordplatsen. Polisledningen har även kopplat in specialister på fingeravtryck.

Enligt vad Aftonbladet erfar har också en grupp inre spanare kopplats in för att söka fingeravtryck i dataarkivet med brottslingar dömda till mer än två års fängelse.

Kamouflagejacka

Mördaren, som i går ännu befann sig på fri fot, var maskerad och klädd i en kamouflagejacka när han sköt ihjäl karatetränaren. Gärningsmanen uppges vara cirka 170 cm lång och vältränad.

Polisen tror att han hade hjälp av två personer.

Dömd för Jennifermordet-mördad

Linda Hjertén