72-åring vägrar ha kabel-tv – vräks

”Det är som en mardröm”

NYHETER

Gällivare

En 72-årig kvinna vräks från sin lägenhet i Gällivare för att hon vägrar betala för en kabel-tv-anslutning som hon inte vill ha.

Kvinnan har tidigare fått rätt i tingsrätten, men sedan har det skett en förlikningsförhandling som omkullkastade domen.

- Det är som en mardröm. Jag trodde inte att man kunde bli behandlad på det här viset, säger den 72-åriga kvinnan till Norrländska Socialdemokraten.

72-åringen har endast svartvit teve med tre kanaler och hon har hela tiden hävdat den enskildes rätt till att avstå från fler kanaler.

Den 72-årige kvinnan är nu förlorare i rättstvisten med sin bostadsrättsförening. Nu vräks hon från sin bostadsrättslägenhet.

Kronokommissarie Tore Johansson ska verkställa avhysningen och ställa henne på gatan.

- Ja, vi gör det. Det är gången i och med att en dom vinner laga kraft. Vi är bara verkställande myndighet och det är vår plikt att följa vad domstolarna har sagt. Socialen underrättas om dag och tid för avhysning och sedan är det dess sak att agera. Ingen ska leva utan tak över huvudet i Sverige, säger Tore Johansson.

- Jag orkar inte leva i den här kommunen när man blir behandlad på det här viset, att bli vräkt för en kabel-tv-skuld på 600 kronor, säger den 72-åriga kvinnan.

TT