Dödade hjort med bara händerna

Hade hoppat in i dotterns sovrum – fick kämpa 40 minuter

NYHETER

När ett stort djur hoppar in genom fönstret till ditt hus kan det vara alldeles förg(h)jort att få ut det igen.

Wayne Goldsberry dödade en bock med sina bara händer, när han upptäckte den i sin dotters sovrum.

Foto: AP
Amerikansk hjort. Arkivbild.

Wayne Goldsberry var på besök hos sin dotter i Bentonville, Arkansas, USA, när han hörde ett fönster krossas i huset. Han han kom in i rummet upptäckte han en hjort som tagit sig in i huset, skriver AP.

– Den stod där som om den smygtittade runt hörnet innan den kom ut ur sovrummet. Den sprang ner för hallen och in i det stora sovrummet. Han hoppade fram och tillbaka över sängen, säger Wayne Goldsberry.

Kämpade i 40 minuter

Goldsberry gick in i sovrummet för att konfrontera hjorten och bad sin fru att ringa polisen. Efter 40 minuters kamp med det stora djuret lyckades bryta nacken på djuret genom att koppla ett grepp kring dess hals.

Efteråt drog han ut djuret på gårdsplanen där det låg när polisen kom till platsen.

– Han blev sparkad flera gånger. Han gick ganska hjulbent en stund, säger Doug Gay, polis på platsen.

Goldsberry ville inte att djurets död skulle vara förgäves utan planerade att ta till vara på köttet, uppger AP.

Enligt Gay så är det inte ovanligt att hjortar ser sin spegelbild i fönsterrutan och tror att det är en rival. När de går till attack hamnar de i situationer de inte tänkt sig.

Skolan fick besök

Även skolan i Pine Buff fick påhälsning av en hjort. Skolbarnen gjorde sig redo att gå hem för dagen när hjorten krossade ett fönster och sedan sprang genom korridoren. Bocken halkade runt en stund på det hala golvet innan den räddade sig ut genom en öppen dörr.

– Den blev lite skadad av det krossade glaset och tappade ett horn. När den kommit ut ur huset hoppade den över ett 1,8 meter högt staket och försvann, säger skolans rektor Bill Tietz till AP.

Therese Holmberg

ARTIKELN HANDLAR OM