Kungsholmens bästa butiker

”Jag drömmer om en röd Chloéväska”

NYHETER

Shatilla Holm arbetar på ELLE, är 29 år och har bott på Kungsholmen i 7 år.

Vad har du på dig?

Svarta byxor från J. Lindeberg och svarta stövlar från Fornarina. Den vita skjortan är Nolita och västen från H&M. Min sjal är från märket Missoni.

Favoritbutik?

Spiti (inredning) i Västermalmsgallerian och Boutique Majliz för bl.a. härliga Sonia Rykiel-plagg.

Vilken är din favorittrend i höst?

Jag älskar materialet kashmir och favoriten i höst är skräddarsydda koftor och tröjor i olika färger, gärna i kombination med en pennkjol och höga klackar. I höst drömmer jag om en röd Chloéväska och plagg ifrån Missoni´s senaste kollektion.

BÄSTA AFFÄRERNA PÅ KUNGSHOLMEN

Beneath

Över Allmänna galleriet ligger den här butiken i en gammal fotostudio. Här finns ett kreddigt utbud för både tjejer och killar med fokus på streetmode. Missa inte skorna från märket Buddhahood och prisade Kim Jones. Jag kollar gärna in kläderna från Nya Zeeländska designern Karen Walker. Observera att butiken är öppen ons-lör.

Kronobergsgatan, 37 3tr

Tel. 08-6431250

Few

Letar du efter kläder från svenska designers som Bea Szenfelt och Ulrika Sandström så ska du gå hit.

Lena Holmberg och Åsa Nilsson som driver butiken mixar sin egna design med andras. Här finns skor, väskor, jeans och hypade LA-märket Teenage Millionaire.

Fridhemsgatan. 60

Tel.08-6512880

Västermalmsgallerian

I korsningen St:Eriksgatan och Fleminggatan hittar du Kungsholmens egna inomhusgalleria på 10 000 kvm. H&M, Scorett, Solo, Accessorize och Designtorget är bara några butiker som trängs under taket på den här shoppinggallerian.

S:t Eriksgatan. 45

Tel. 08-7372253

59 vintage store

Det här är en favorit i secondhanddjungeln. Det finns ett utbud för både tjejer och killar med amerikans secondhand. Letar du efter en festklänning eller bara ett par pumps så finns det här.

Hantverkargatan, 59

Tel.08-6523727

Katitzi

Den här söta butiken drivs att två systrar. Här är det nytt blandat med secondhand som gäller. Du hittar kläder från märket Stylein och underkläder från la Principessa. Bra priser och inspiration.

Hantverkargatan. 44

Tel.08-6505030

Boutique Majliz

Med tanke på namnet så kan man lätt förväxla den här butiken med en

klassisk tantbutik men här kan man hitta Sonia Rykiel, Missoni och lite annat smått och gott.

Hantverkargatan 37

Tel 08-652 90 88

Sofi Fahrman