Svartklubbsrazzia avslöjade 13-årig langare

Sålde sprit till ungdomar

NYHETER

En 13-årig pojke sålde sprit till en grupp ungdomar i Malmö på fredagskvällen. Polisen ertappade pojken mitt i hans affärer vid en razzia mot svartklubbar och andra brottsbelastade miljöer.

Polisen gjorde en husrannsakan i den unge langarens hem och fann då ännu mer alkohol. Eftersom pojken är så ung blir han ett fall för socialtjänsten.

– Med all säkerhet står i själva verket en vuxen bakom honom. Han kan ju inte ha kommit över spriten själv, säger kommissarie Jan Peter Larsson vid Malmöpolisens centraljour till TT.

Kan inte straffas

En så ung människa kan inte heller straffas för brottet.

Det var 25 poliser som slog till mot ett tjugotal adresser runt om i centrala Malmö under fredagskvällen och natten till lördagen. Flera av lokalerna var redan stängda men 13 av genomsöktes av poliserna.

Både brandkåren och miljöförvaltningen deltog vid razzian. Ett par svartklubbar vid Lilla Torg i city och på Norra Grängesbergsgatan tvingades slå igen, sedan brandkåren konstaterat att lokalerna inte är lämpliga för att ta emot publik. Bland annat saknar de ordentliga nödutgångar.

– Rent allmänt konstaterade vi att verksamheten på de olika adresserna var förhållandevis begränsad, säger chefen för spaningsroteln Thomas Albinsson i ett pressmeddelande.

Tre greps

Över 100 personer kontrollerades, varav tre fjärdedelar var kända sedan tidigare av polisen – flera av dem för grova brott.

Tre personer greps för brott mot alkohollagen på en svartklubb intill Lilla Torg. Två personer med utländsk härkomst omhändertogs samtidigt.

– De kunde inte visa upp papper på att de har uppehållstillstånd i Sverige, säger Larsson.

TT