Bombfabrik hittad i Paris

Mer än 100 brandbomber, bensin och svarta huvor fanns i lägenhet

NYHETER

Efter tio dagars upplopp i Paris har polisen gjort framsteg i det förebyggande arbetet.

Natten mot söndag fann polisen en brandbombsfabrik förorten Evry, söder om huvudstaden.

Sex ungdomar, alla under 18 år, greps när polisen gjorde tillslag i en lägenhet i Evry. I bostaden hade ungdomarna satt ihop åtskilliga brandbomber som sedan skulle användas för att tända eld på ytterligare bilar och byggnader.

Organiserade gäng

I lägenheten fann polisen mer än 100 brandbomber, litervis med bensin och huvor som upprorsmakarna använder för att dölja sina ansikten, uppger myndigheterna på söndagen.

– Upptäckten bevisar att brandbomberna som används inte sätts ihop av ungdomarna själva hemma i badrummet, säger Jean-Marie Huet vid justitiedepartementet till AP.

På lördagen förstärktes Paris poliskår med ytterligare 2300 poliser, samtidigt som brandkåren åkte kors och tvärs över staden för att släcka bilbränder.

För andra natten i rad cirkulerade en helikopter över Seine-Saint-Denis, utrustad med strålkastare och videoutrustning för att kunna filma gängen som som drog runt i den fattiga och segregerade förorten, uppger AP.

Ambulanspersonal attackerades

Förutom brända bilar har mordbrännare på vissa platser även tänt eld på matbutiker, videobutiker och andra affärer. I förorten Meaux, öster om Paris attackerade ungdomar sjukvårdare som kommit för att hämta en sjuk person i ett hyreshus. Ungdomarna kastade sten på ambulanspersonalen och tände till slut eld på ambulansen.

Natten mot söndag greps 186 personer över hela Frankrike, rapporterar AP.

Therese Holmberg