”Jag är ingen inredningsdiktator”

För veckans bloggare finns det inga rätt och fel – bara en kärlek för design

NYHETER

”Husmusen” är namnet på veckans blogg. Den skrivs av en 26-årig tjej som bor i Nordamerika och som vill vara anonym.

På bloggen skriver hon om det senaste inom inredning, hon tipsar om butiker hon gillar och delar med sig av pysseltips.

Varför startade du bloggen?

– Jag hade följt modebloggarna ett tag men saknade en inredningsblogg. Det finns rätt många i Nordamerika men ingen svensk så jag startade en för tre månader sedan. Jag är faktiskt förvånad över att ingen svensk inredningstidning har en blogg – det har de här.

Vad handlar den om?

– Jag skriver en blogg som jag själv vill läsa. Jag tar upp inredning, design, lite pyssel och hemmatips. Det är som en inredningstidning på nätet – fast gratis.

Är det något ämne du aldrig skulle ta upp?

– Jag skulle aldrig göra en ”Ebba” (von Sydow) – alltså säga vad som är rätt och fel. Det kan ju vara någon som precis har köpt något och så får de höra att det är helt ute. Jag är ingen inredningsdiktator, så det skulle jag aldrig göra.

Vilka bloggar läser du själv?

– Flera utländska, till exempel designsponge.blogspot.com. Sedan gillar jag smartstuff.se – det är ingen blogg men de tar upp nyheter inom inredning.

Vad är det du gillar med inredning?

– Jag tycker att det är spännande. Jag gillar design – är jätteintresserad av det – rent generellt. Och så tycker jag att Martha Stewart-trenden som kommer nu är spännande.

Vad är hetast just nu i inredningsbranschen?

– Det finns så många olika inredningstrender men något som är intressant är att internet har börjat användas för att lansera produktnyheter. De visas på hemsidor och då kan konsumenterna själva snappa upp trender och är inte beroende av vad intredningsbutikerna väljer att ta in.

Vad är ditt bästa inredningstips?

– Inred personligt. Man ska inte inreda för någon annan än sig själv. Inred funktionellt, det ska inte kännas som man bor i ett tidningsuppslag.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att fler läser min blogg, det skulle vara jättekul.

Veckans bloggare

Jenny Ryderstedt