Kvinna dömd för våldtäkt på man

- hävdar att den sovande mannen var med på oralsex

NYHETER

I dag dömdes en 24-årig norsk kvinna för våldtäkt - på en sovande 31-årig man.

Kvinnan hävdar att den sexuella kontakten var frivillig från mannens sida.

– Kan man tänka sig att en sovande person kan bli avklädd utan att märka något? Och när kvinnan möttes av en erigerad penis, hur ska hon då kunna veta att kontakten inte var frivillig, sa den 24-åriga kvinnans advokat Per Magne Kristiansen i rätten i dag. Det rapporterar den norska nyhetsbyrån NTB.

Fick inget gehör

Men försvarets linje, att mannen som anmälde den 24-åriga kvinnan för våldtäkt var vaken och ville ha sex med henne, fick inget gehör i Gulating lagmannsrett.

Lagmannsretten - motsvarande svensk hovrätt - dömer kvinnan för våldtäkt på den 31-årige mannen.

I de första polisförhören hävdade kvinnan att det inte förekommit någon sexuell kontakt mellan henne och 31-åringen. Först ett år efter händelsen medgav hon att de haft oralsex. Den sexuella kontakten bekräftas också av DNA-tester.

Händelsen inträffade på en efterfest i Bergen i början av 2004.

"Sexuellt laddad stämning"

Den 24-åriga kvinnan har i rätten berättat att hon, hennes pojkvän och den 31-årige mannen hade druckit en hel del. En porrfilm stod på, och enligt kvinnan blev stämningen sexuellt laddad.

När pojkvännen var ute ur rummet satte hon sig på golvet framför den sovande 31-åringen, och tog hans penis i munnen under en kort stund.

I tingsrätten dömdes kvinnan till fängelse i nio månader. Vilket straffet blir i hovrätten är inte klart.

Mia Carron