Dagens namn: Marika, Marita
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nyheter

Friskt med eget vatten

   Det där med att ha en egen måne verkar ju kört.

Egen champagne - eller rapsolja är mer realistiskt. Bistro Süd gör sitt eget mineralvatten.

Bistro Süds eget mineralvatten är snällt mot personalens ryggar och gästernas plånböcker.   Bistro Süds eget mineralvatten är snällt mot personalens ryggar och gästernas plånböcker. Foto: MALIN ARNESSON

Egen härd är guld värd. Eller eget vatten.

Bistro Süd har som första restaurang i Sverige en tillverkning av eget mineralvatten. Det är det vanliga Stockholmsvattnet som filtreras genom ett kolfilter i källaren. Sen tappas det upp och serveras i en specialdesignad kanna. Man kan välja mellan stilla eller kolsyrat.

Miljövänligt

- Alla bakterier och all eventuell medicinsk beläggning filtreras bort. Järn från rör är också borta. Det är dessutom miljövänligt, eftersom man slipper flaskor, berättar Lina Wallfält, vin- och spritansvarig på Bistro Süd.

Billigare för gästen

En annan fördel är att krogpersonalens ryggar sparas när de slipper bära tunga backar. Det blir också billigare för gästerna, man får en stor kanna för 23 kronor.

- Det smakar platt, rent och friskt, som källvatten. Vi har stamgäster som kommer in och säger "vi tar det fina vattnet" och då menar de vårt, säger Lina Wallfält.

Sofia Larsson

Vi producerar också själva

Hotellet

 Har egen etikett på rosévin på magnumflaska från Bodega Valdeaguila.

 

Edsbacka krog

 Gör via dotterbolaget Svenska smaker sin egen rapsolja, som bland annat säljs på R.O.O.M. Har även andra produkter som rabarbersaft och dragonsenap i sortimentet.

 

Restaurang Prinsen

 Har i samarbete med champagnehuset Pierre Peters tagit fram sin egen champagne. Säljer också Zippotändare med Prinsengravyr.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet