Våldtäktsmannen var besatt av Moss

Nu jagas han i hela New York

1 av 2 | Foto: BULLS
DRÖMDE OM SUPERMODELLEN Journalisten Braunstein skrev en artikel där han hävdade att han och Kate Moss var "menade för varandra". Nu har han våldtagit en kolllega - utklädd till brandman och jagas av polisen.
NYHETER

LOS ANGELES

När hon öppnade tog han sig in och våldtog henne i tolv timmar.

Han jagas nu över hela New York.

Journalisten Peter Braunstein, 41, klädde ut sig till brandman, tände två mindre eldar i trapphuset och knackade på hos en före detta kollega.

- Han går omkring på gatorna på dagtid. Allt folk behöver göra är att hålla ögonen öppna så vi kan gripa honom, säger en poliskälla i New York Post.

Övergreppet skedde på halloween. Då klädde Peter Braunstein ut sig till brandman och begav sig till kvinnans lägenhetsbyggnad i Chelsea.

Band kvinnan

Med två mindre bränder fick han henne att öppna ytterdörren till den rökfyllda trappuppgången.

Med pistol och en trasa dränkt i kemikalier överrumplade han den 34-åriga kvinnan och band fast henne innan han förgrep sig på henne i nästan ett halvt dygn.

-Jag pendlade fram och tillbaka mellan medvetande och medvetslöshet. Jag minns att han satte på sig en ansiktsmask, tejpade över min mun och filmade övergreppen, berättade hon för utredare.

Journalisten som tidigare arbetet på Village Voice och Women"s Wear Daily ska också ha plågat henne med smärtsamma historier från hennes förflutna.

Efteråt tvingade han kvinnan att ta ett sömnpiller.

Hotat flera personer

I fredags var han ytterst nära att gripas sedan han setts ett kvarter från offrets lägenhet.

Men när polis kom dit hade han redan hunnit försvinna.

Nu är mannen som i en artikel en gång hävdade att han och Kate Moss var "menade för varandra" på rymmen.

-Han har ringt sin exflickvän och två andra personer och varnat dem för att vittna mot honom.

I källaren till den byggnad där han bodde med sin mamma i New York har utredare hittat material där han beskriver sina sexuella fantasier.

- Han har gjort sig av med sina ägodelar. Det verkar som om han tänkt lämna landet. Han har pratat om att dö, säger en polisutredare.

Magnus Sundholm