Hennes föräldrar hittades skjutna

Kara, 14, greps i dag med misstänkte pojkvännen David, 18 efter en biljakt

Foto: AP
Kara Beth Borden, 14, troddes vara kidnappad.
NYHETER

14-åriga Kara försvann.

Hennes 18-årige pojkvän misstänks ha kidnappat henne sedan han skjutit båda hennes föräldrar.

I dag greps pojkvännen efter en biljakt. Kara var oskadd.

Foto: AP
David Ludwig, 18, greps väster om Indianapolis i Indiana sedan han kraschat bilen.

Strax efter klockan åtta på söndagsmorgonen blev makarna Michael och Cathryn Borden, båda 50 år gamla, ihjälskjutna i sitt hem i Warwick, nio mil väst om Philadelphia.

Makarna hade fem barn. Yngste sonen David, 9, var den som lyckades ta sig över till grannarna, som i sin tur kunde larma polisen, berättar polischefen William Seace, enligt nyhetsbyrån AP.

Tvingade Kara med vapnet

Tre av Davids äldre syskon, som också bodde hemma, undkom också oskadda. Men 14-åriga Kara Beth Borden var borta när polisen kom fram.

Polisen utgick från att hon blivit kidnappad och vid 19-tiden på måndagen, svensk tid, greps 18-årige David G. Ludwig, efter att han kört av vägen när han jagades av polisen. Med sig hade han Kara Beth som enligt polisen var oskadd.

De andra barnens förklaringar tyder på att Ludwig sköt föräldrarna och att han tvingat med sig Kara med hjälp av vapnet.

Föräldrarna ogillade åldersskillnaden

- Vi tror att de var tillsammans som pojk- och flickvänner. Den unga flickan var ute sent kvällen före och föräldrarna konfronterade henne när hon kom hem, säger Seace.

16 år gamla Stephanie Mannon, som har jobbat tillsammans med Ludwig, säger till nyhetsbyrån AP att Kara och Ludwig träffats den senaste tiden.

- Föräldrarna gillade inte att de var tillsammans, på grund av åldersskillnaden. Det berodde inte på att han var en skum person, för det var han inte, säger hon.

Familjen bodde sedan många år på en lugn gata med tvåvåningshus, enligt grannen Tod Sherman, 47.

"De var supermänniskor"

Sherman uppger också att Mike Borden jobbade på en tryckerifirma, och att barnen skolades hemma. Han säger att det var genom ett nätverk för hemskolning som familjen kände Ludwig. Sherman har sett Ludwig hemma hos familjen Borden vid ett par tillfällen.

På söndagsmorgonen vaknade grannarna av ljudet från ambulanser och de fick samtal från myndigheterna som varnade dem för att gå ut. De uppmanades att gå ner i sina källare och vänta på vidare besked.

En granne, John Hohman, 40, beskriver Kara, som brukade sitta barnvakt åt hans barn:

- Hon är en väldigt trevlig flicka, säger han.

Karas pappa beskrivs som "väldigt smart och fokuserad".

- De var supermänniskor, säger grannen Tod Sherman.

Karin Henriksson, Therese Holmberg