Pyroman jagas efter två höghusbränder

Foto: FREDDIE RINDERUD
NYHETER

Västerås

Polisen i Västerås jagar en pyroman. Natten till tisdagen kom ett nytt larm om brand i ett höghus i staden. Branden hade börjat på vindsvåningen, men kunde släckas av räddningstjänsten innan den hann orsaka svårare skador.

Huset ligger på Gideonsberg, samma område där ett annat höghus härjades av en våldsam vindsbrand på måndagskvällen.

– Mycket talar för att båda bränderna är anlagda, säger Per Molin, vakthavande vid polisen i Västmanland till TT.

En hyresgäst i ett höghus på Vitmåragatan larmade SOS klockan 02.50 sedan han känt lukt av brandrök och bensin i huset. Räddningstjänsten upptäckte rök på vinden och släkte eldhärden på ett tidigt stadium. En person fördes till sjukhus med andningsbesvär.

Mordbrand

Vid halvåttatiden på morgonen avslutades släckningsarbetet efter den våldsamma vindsbranden som utbröt i ett höghus på Bangatan på Gideonsberg på måndagskvällen. Vindsvåningen är totalförstörd och ett halvdussin lägenheter högst upp i huset är kraftigt rök- och vattenskadade. Övriga hyresgäster har fått återvända till sina lägenheter.

Båda händelserna rubriceras som mordbrand. Under tisdagen kommer polisen att genomföra teknisk undersökning på brandplatserna, förhöra ett stort antal människor och söka i kriminalregister i syfte att ringa in misstänkta pyromaner.

TT