Kvinnlig pedofil gifte sig med 15-åring

Väntar nu barn med pojken

NYHETER

Den 37-åriga pedofilen Lisa Lynette Clark anmäldes till polisen sedan hon haft sex med en 15-årig pojke.

Innan myndigheterna reagerade hade hon gift sig med pojken och väntar hans barn.

Foto: AP

Den 15-årige pojken är nära vän till Clarks egen son som är i samma ålder. Pojkens mormor, Judy Ann Hayles, som har vårdnaden om honom hade inget emot att han tillbringade tid med vännens mamma - tills hon fann den 37-åriga kvinnans kärleksbrev och bilder som skickats till barnbarnet, uppger CNN.

Ingen åldersgräns om kvinnan väntar barn

Hayles ringde polisen redan den 6 oktober efter att hon hört från en vän att Clark var gravid.

– Man ser sådana här saker på tv, men det här är verklighet. Det hände och det kommer inte att försvinna för att hon har ett barn på väg, säger Judy Ann Hayles.

Myndigheterna Georgia agerade långsamt och innan de hann gripa in hade Lisa Lynette, den 8 november, gift sig med pojken. I delstaten måste man vara 18 år för att få gifta sig, eller 16 år med målsmans tillstånd. Om kvinnan kan visa att hon väntar mannens barn finns dock inga åldersgränser för giftermål. Enligt distriktsåklagaren Lee Darragh är detta ett solklart fall av sexuellt utnyttjande av underårig.

– I vår delstat kan inte en person under 16 år ge sitt samtycke till sexuellt umgänge, säger han till CNN.

Under sommaren har pojken tillbringat varje helg med Clark och hennes son. I juli blev de två pojkarna åtalade för inbrott och dömdes till 45 dagars ungdomsvård.

Skickade utmanande bilder

Mormodern säger att under tiden de båda pojkarna satt inlåsta fick hennes barnbarn brev och utmanande bilder på Clark poserar på ett täcke endast iförd en bikini.

Mormor Hayles hoppas att hon kan få äktenskapet ogiltigförklarat.

– Om barnet visar sig vara hans ser det mörkt ut för honom. Vad ska han med ett barn till? Han är ju inte ens tillräckligt gammal för att köpa mat.

Therese Holmberg

ARTIKELN HANDLAR OM