Jönköpingsrånarnas motorcykel hittad

Låg i en ravin i ett skogsområde

NYHETER

Polisen hittade på tisdagen den röda motorcykel som användes vid det spektakulära rånet mot Securitas värdedepå i Jönköping på fredagsmorgonen.

Motorcykeln hittades slängd i en ravin i ett skogsområde i Huskvarna öster om Jönköping.

Det var på den som två män flydde efter att ha lämnat kvar en parkerad skåpbil med en bombattrapp inte långt från rånplatsen. Syftet med den manövern var förmodligen att fördröja polisens insats mot själva rånet, ett syfte som också uppnåddes.

Motorcykeln, som var hel och inte satt i brand, ska genomgå teknisk undersökning. Polisen blev under tisdagen också klar med undersökningen av de fyra bilar som användes av rånarna.

Svar om ett par veckor

– Vi har tagit en mängd prover som skickats till Statens kriminaltekniska laboratorium i Linköping som vi hoppas få svar på inom ett par veckor, sade spaningsledaren Lennart Gustafsson till TT.

Där finns bland annat en rad bomullsstickor där polisen hoppas att DNA-spår från rånarna fastnat. Det kan gälla hudrester, saliv eller fettavlagringar. Inga blodrester har hittats, enligt Gustafsson.

Fingeravtryck har hittats, men sannolikheten att de skulle tillhöra rånarna är förmodligen liten. Snarare är det fingeravtryck från de bestulna bilägarna.

Två sprayflaskor, som luktar ammoniak, som rånarna använt har hittas i bilarna. Dessvärre, för polisen, saknas fingeravtryck på dem. Polisen tror att dessa använts som vapen.

TT