Systembolaget festade för 14 miljoner

Firade 50 år två dagar före muträttegången

Foto: TV 4
Bilder från Systembolagets fest visar hur Anitra Steen framför en sång ur musikalen Grease.
NYHETER

Systembolaget firade 50-årsfesten med buller och bång, bara två dagar innan muträttegången inleddes.

Kostnaden: 4000 per person.

TV4 Nyheterna rapporterar i kväll om Systembolagets fest på Stockholmsmässan.

Enligt kanalen kostade kalaset 14 miljoner kronor, eller 4000 per person. Med på festen var 3500 anställda som fick åka specialchartrade tåg och flyg till festligheterna.

Ska spara 120 miljoner

De inbjudna fick trerätters middag och underhållning av några av Sveriges mest folkkära och dyra artister som Lill-Babs och Björn Skifs, uppger TV4. Även företagets VD, Anitra Steen, framförde ett sång- och dansnummer ur musikalen Grease iförd en chockrosa kjol.

Festen anordnades under allhelgonahelgen, bara två dagar innan den uppmärksammade muträttegången startade. Systembolagets ledning har lagt fram ett sparprogram på 120 miljoner kronor, 90 tjänster ska bort, uppger tv-kanalen.

- Man undrar om ledningen har den moraliska inlevelseförmågan och förstår hur det här kan tolkas utifrån, säger etikprofessorn Hans De Geer till Nyheterna.

"De är värda varenda krona"

Systembolagets informationschef Björn Rydberg säger till Nyheterna att Systembolaget inte tycker att det var så dyrt med tanke på att det var 3500 personer med och att det var 13 år sedan Systembolaget ordnade en liknande fest.

– Våra anställda är värda varenda krona, det är vår uppfattning, säger han till Nyheterna.

Therese Holmberg