”Vi behövde en nytändning”

Systembolagets presschef: Det här känns inte juste mot oss

NYHETER

Systembolagets fest skulle bli en nytändning för personalen efter alla mutanklagelser.

I stället hamnade företaget i nytt blåsväder.

– Det känns inte juste mot oss, säger Systembolagets presschef Björn Rydberg.

Foto: TONY SANDIN
Björn Rydberg.

Björn Rydberg anser att det som kommit fram i TV4:s nyheter inte är hela sanningen.

– Våra medarbetare kom upp till Stockholm från hela landet på sin lediga dag för att delta i en personalträff och på kvällen hade vi festen, så vårt enda syfte var inte att ha fest, säger han.

Allt inkluderat i miljonerna

På personalträffen fick de anställda bland annat lyssna på folkhälsominister Morgan Johansson som pratade om folkhälsa, Anitra Steen som pratade om företagets framtid och ekonomidirektören Anders Söderlund som pratade om ekonomin.

Björn Rydberg säger att i de 14 miljonerna ingår alla utgifterna för både personalträffen och festen, bland annat lokalhyror och hotellrum för dem som rest långt. Festen var bara en liten del av utgifterna.

– Vi hade chartrat några tåg för att det blev billigare än att köpa biljetter till alla, säger han.

Rydberg tycker att TV4 har hårdvinklat sitt inslag, något han ser som väldigt tråkigt.

– Vi ville ha festen av två skäl. Det ena var att vi fyllde 50 år och det andra var för att vi behövde en nytändning efter allt vi gått igenom. Dessutom var det 13 år sedan vi hade en liknande fest senast, säger han.

"Vi har väldigt bra anställda"

I TV4:s inslag får Systembolaget kritik för att festen gick av stapeln endast två dagar före rättegången tog sin början.

– Det var omöjligt för oss att kunna planera. Rättegången har blivit uppskjuten flera gånger. Den skulle egentligen ha startat i somras.

Björn Rydberg säger att systembolagets har väldigt bra anställda som förtjänar en fest.

– De mutåtalade jobbar inte kvar inom Systembolaget längre. De som jobbar kvar är de som inte tagit emot mutor. Varför ska de straffas för något de inte har gjort?

Therese Holmberg