Polis skadad av tårgas vid gängbråk i Bromma

En gripen efter upplopp i Stockholmsförort

NYHETER

Stockholm

En polis skadades av tårgas i ansiktet när höger- respektive vänsterextremister drabbade samman i ett tumultartat slagsmål vid Brommaplan vid 17-tiden på onsdagseftermiddagen.

- Det handlar mest om att man blir omtumlad när man får tårgas på sig, säger Bengt Kihlberg, stationsbefäl vid Västerortspolisen, till aftonbladet.se.

Enligt Västerortspolisen var det ett 15-tal personer från vardera sidan som slogs. Närpolis hamnade mitt i striden och attackerades med tårgas.

- Högerfraktionen delade ut flygblad vid tunnelbanan. Det har de gjort förr och det gillar inte vänsterfraktionen, säger Bengt Kihlberg till aftonbladet.se.

- Vi såg flera som sprang blodiga därifrån när vi kom. Men ingen vill medverka, ingen säger något.

Polisen rubricerar händelsen som våldsamt upplopp men endast en person har gripits. Den gripna är misstänkt för våldsamt upplopp, han hade kastat en flaska eller något liknande föremål mot en person under bråket.

- Vi fick information om bråket för sent och kom in sent. De hinner splittra upp sig och försvinna, säger Kihlberg som dock tror att polisen ska kunna gripa flera i ett senare skede.

- Flera av dem är identifierade.

Enligt Kihlberg sattes ett 30-tal poliser in för att stävja bråket.

Två personer inblandade i upploppet har förts till sjukhus.

TT , aftonbladet.se