Lastbil med gas- flaskor brann på E4

NYHETER

Stockholm

En brinnande långtradare med gasflaskor i lasten fick Jönköpingspolisen att tidigt på torsdagsmorgonen spärra av E4, stoppa tågtrafiken och förbereda en utrymning av bostadsområdena i närheten.

Efter ett par timmar kunde räddningstjänsten och polisen dock blåsa faran över och skrinlägga alla evakueringsplaner. Gasflaskorna hade då flyttats från den brinnande bilen och elden släkts. Klockan 20 minuter i sex hävdes avspärrningarna.

Lastbilen befann sig mellan A6-motet och Ekhagen när branden började. Flera skarpa smällar hördes när bilen fattade eld. Först trodde polisen att det kunde vara explosioner från gasflaskorna, men senare visade det sig att det var flera däck som exploderat. Troligen har problem med bromsar eller hjul utlöst branden.

Minst fyra brandbilar fanns på plats vid långtradaren under branden. Föraren klarade sig utan skador.

Strax efter klockan fem på morgonen ansågs risken för en explosion vara undanröjd. Gasflaskorna låg längst fram på den 18 meter långa lastbilen och branden bröt ut längst bak.

Räddningstjänsten arbetade med att ta bort flaskorna från flaket och under tiden behölls avspärrningarna.

- Vi bedömer att det inte längre är någon överhängande fara. Och tur är det, med tanke på att bilen står nästan mitt i stan, sade vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen Mats Rosenqvist till TT.

TT