"Jag får kritik för att jag är gift med Göran!"

Efter attackerna mot miljonfesten – nu slår Anitra Steen tillbaka

NYHETER

Anitra Steen tycker att kritiken mot Systembolagets 14-miljonersfest är löjlig.

– När direktörer bjuds på ”Mama Mia” ondgör sig ingen, men när vi bjuder deltidsarbetande kvinnor blir det ett jävla liv. Det är förskräckligt.

"INGET ATT SKÄMMAS FÖR" Anitra Steen tycker att kritiken mot Systembolagets påkostade personalfest är orättvis. ”Våra medarbetare är värda ett tack för det fantastiska arbete de gjort. Festen var värd vartenda öre.”

När Systembolaget fyllde 50 år ställde Systembolaget till med en jättefest. Tillställningen, där 3 500 anställda deltog, kostade 14 miljoner kronor, eller 4 000 kronor per deltagare.

Bolagets vd Anitra Steen är mycket upprörd över kritiken.

–Jag känner mig bara förbannad. Jag tycker det är orättvist och dålig stil, säger Steen när Aftonbladet träffar henne på Systembolagets huvudkontor i Stockholm.

”De är värda ett tack”

Var festen värd 14 miljoner?

–Ja, definitivt. Den var värd vartenda öre. Våra medarbetare, huvudsakligen deltidsarbetande kvinnor, är värda ett tack för det fantastiska arbete de gjort.

Är det rimligt att lägga åtta procent av vinsten på en fest?

–Kostnaden för vårt 50-årsfirande finns med i årets budget. Det var inte bara en fest, utan också ett stort personalmöte om vårt uppdrag i framtiden.

Har statliga bolag ett särskilt ansvar?

–Anställda i statliga bolag och myndigheter har inga bonusar eller fringisar. Ett personalmöte och en jubileumsfest är inget överdåd. Vi har inget att skämmas för.

Förstår du dem som är upprörda?

–Om man bara tror att vi festat för 14 miljoner förstår jag att folk är upprörda. Men bryter man ner kostnaderna stod festen för en relativt liten del.

”Det är en pikant sak”

Hur ser du på att festen sammanföll med muträttegångarna?

–Våra medarbetare ska inte straffas ytterligare för att några misskött sig. Tvärtom.

Får du extra hård kritik för att du är gift med Göran Persson?

–Självklart är det så. Det är väl så att om det är statsministerns fru som gjort bort sig är det en pikant sak i det hela. En del av det här intresset förklaras av det.

Förutom folkkära artister som Björn Skifs och Lill-Babs uppträdde Anitra Steen och företagsledningen på festen – med ett nummer från musikalen Grease.

–Vi valde Grease för att dansstegen är så enkla. Det fick inte vara för långt heller, vi har inte kondis för mer än 2 minuter.

Jens Kärrman