Polis slog till mot mc-klubb

”Outlaws i Stockholm rustar för strid”

Foto: Hasse Rosenthal
en gripen i razzian Länskriminalen hittade handeldvapen och skyddsvästar vid tillslaget mot mc-klubben Outlaws. Dessutom fanns spår efter prickskytte i lokalen. En person greps.
NYHETER

Polis gjorde i går kväll en razzia mot mc-klubben Outlaws lokaler i Stockholm.

Flera vapen och skyddsvästar hittades.

Det var SSI, sektionen för särskilda insatser på länskriminalen, som genomförde razzian mot den kriminella mc-klubbens lokaler på Kronofogdevägen i Spånga.

– Det har varit konfrontationer mellan Outlaws och andra mc-grupper på kontinenten. Nu har vi fått indikationer på att Outlaws i Stockholm rustar för strider även här, säger en källa vid SSI.

Vid razzian hittade de sex deltagande poliserna flera handeldvapen och ett stort antal skyddsvästar.

En av medlemmarna fanns i lokalen vid tillslaget, mannen greps och anhölls misstänkt för vapenbrott.

Spår efter prickskytte

– Han har inte varit alltför talför. Men han säger att det finns en hotbild mot organisationen, säger Aftonbladets poliskälla.

– Vi har dessutom funnit spår efter att de övat prickskytte i lokalen. Det stärker bilden av att de förberett sig för någonting.

Har hotat bilister

Polisen har även fått rapporter om att att Outlaws-medlemmar med baseballträn de senaste veckorna hotat bilister som kört in på den ensliga vägen som leder fram till lokalerna.

Husrannsakan i går kväll pågick i flera timmar. En specialutbildad hund användes för att söka igenom de stora lokalerna på jakt efter fler vapen.

Oisín Cantwell