Två till sjukhus efter gasattack

21 personer fick evakueras från biblioteket i Ängelholm

NYHETER

Malmö

Två personer fick på torsdagen föras till sjukhus sedan något slags irriterande gas släppts in på Stadsbiblioteket i Ängelholm. Sammanlagt 21 personer drabbades av attacken.

Allt inträffade strax före klockan 16.30. Folk på biblioteket ringde SOS Alarm och berättade att flera personer hostade eller hade svårt att andas och hade svårt att ta sig ut ur byggnaden.

När räddningstjänsten anlände till biblioteket mötte flera hostande och tårögda besökare som hade tagit sig ut själva. Resten evakuerades med hjälp av rökdykare.

De drabbade togs in på kommunens turistbyrå alldeles intill. Byrån bemannades med läkare och ambulanssjukvårdare. Förutom de två som skickades vidare till sjukhuset för vård fick ännu en person läkarbehandling på plats.

Varken polisen eller räddningstjänsten visste på torsdagskvällen vilken typ av gas som skickats in i biblioteket. Efter evakueringen letade rökdykarna igenom hela byggnaden för att förvissa sig om att ingen blivit kvar.

Det hittades ingen behållare för gas. Det finns heller inte någon gas indragen i fastigheten.

Polisen misstänker att det kan ha varit fråga om ett busstreck - ett farligt sådant - av ett gäng ungdomar som iakttogs i närheten.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM